Σελίδες

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

GINGERBREAD ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

 Το  χριστουγεννάτικο   χωριό  μας  απο  μπισκότα  .


 











  1.  ROYAL  ICING
 ΥΛΙΚΑ
  • 2 ασπράδια μεγάλων   αυγών
  • 1  κιλό   Ζάχαρη  αχνη
  •  3  κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1  βανίλια 
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Xτυπάμε   με το μίξερ τα ασπράδια  κανοντάς    μια  ωραια   μαρέγκα ..προσθετουμε  και  με το χυμό λεμονιού , και την  βανίλια
 Προσθέτουμε   λίγη -λιγη  την κοσκινισμένη μας   ζάχαρη άχνη και  συνεχίζουμε   το  χτύπημα όταν το μείγμα  γίνει σαν μια πολύ παχιά κρέμα σαντιγί που “στέκεται” με τον τρόπο που βλέπετε στην  παρακάτω  φωτογραφία.  (θα πρέπει να σταματήσετε να προσθέτετε ζάχαρη άχνη στο μείγμα όταν η κρέμα αποκτήσει την σωστή πυκνότητα).
  • Αν θέλετε να χρησιμοποιήσουμε  το royal icing για την διακόσμηση  μπισκοτων   θα πρέπει να αραιώσουμε το μείγμα με νερό: προσθέτουμε  σταγόνα-σταγόνα  το νερό και ανακατέψουμε  με μια  σπάτουλα μέχρι η κρέμα να πάρει  μια  πιο    ρευστη   μορφή .Τη σκεπάσουμε  με μια μεμβράνη και να την αφήνουμε   να “ξεκουραστεί” για 30 λεπτά.
  • Αν δεν χρησιμοποιήσουμε   αμέσως το μείγμα, σκεπάζουμε το καλά με μια μεμβράνη και βαζουμε   το στο ψυγείο  μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και για 3 ημέρες



2.  ΜΠΙΣΚΟΤΑ 
  • ΥΛΙΚΑ
500 -600   γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του   γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη  ( ΕΒΑΛΑ  ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ )
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
120 γραμ  βούτυρο   παγωμένο σε  κομμάτια
100 γραμ ζάχαρη  καστανή
2 μεγάλα αυγά
160 ml μέλι
  • ΓΛΑΣΟ
250 γραμ ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
120  γρ ανάλατο βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 1/2 κουταλιές της σούπας γάλα  
λίγο   κακάο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και τα μπαχαρικά .
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει .
  •  Προσθέτουμε το αυγό και το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν .
  • Προσθέτουμε στο μίγμα του αλευριού χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στο μισό και τυλίγουμε  την κάθε μισή ποσότητα   σε πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ή ακόμα καλύτερα όλη νύχτα .(το άφησα  όλη  την  νύχτα )
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς
  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικο χαρτί
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη λαδόκολλα  βγαζουμε  την μισή  ποσότητα απο  το  ψυγείο  και  της  δίνουμε  σχήμα  με τα χέρια  μας  ετσι  ώστε  να  πάρει   την θερμοκρασια  του  σωματός   μας   και  την  αφήνουμε   στην  λαδόκολλα  και  κοβουμε   και ενα  αλλο κομμάτι  ακόμα   λαδόκολλα   και  με  τον  στροόγγυλο  πλάστη   ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου μισού εκατοστού και με ένα κουπ-ατ κόβουμε τα κλασσικά ανθρωπάκια.
  • Τα μεταφέρουμε στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους τα βάζουμε 10 λεπτά στο ψυγείο για να διατηρήσουνε το σχήμα τους
  • Ψήνουμε για περίπου 8 - 12 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων. Γίνονται όταν είναι σταθερά και οι άκρες μόλις αρχίζουν να καφετίζουν. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουνπάνω  σε   σχάρα .
ΓΛΑΣΟ :
  • Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει λίγο και να γίνει κρέμα προσθέτουμε την βανίλια κατεβάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την ζάχαρη ξύνοντας τις πλευρές του κάδου για να ενωθούν καλά τα υλικά και προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα μας
  • Χωρίζουμε , χρωματίζουμε και με ένα λεπτό κορνέ κάνουμε τα σχέδια πάνω στα μπισκότα μας
ΤΗΝ  ΣΥΝΤΑΓΗ  ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ  ΣΕ ΕΝΑ  ΑΓΓΛΙΚΟ  ΣΑΙΤ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΘΥΜΑΜΑΙ  ΠΙΟ  ΕΙΝΑΙ ..














Δεν υπάρχουν σχόλια: