Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΣΑΜΠΛΕΔΑΚΙΑ ΛΕΟΠΑΡΝΤ -Sablés léopard


Αυτά  τα σαμπλεδάκια  έχουν  γράψει ιστορία  όπως  θα  δείτε  και  την ημερομηνία  που γράφει  η  φωτογραφία  τα  φτιάξαμε  το  Φεβρουάριο  που μας  πέρασε  .. ετοιμάζω την συνταγή,  τα   δίνω σχήμα  πάντα  με  την βοήθεια  των κοριτσιών μου , τα   φωτογραφίζουμε, τα  ψήνουμε και  φυσικά τα φάγαμε  μέσα  σε μια  ήμερα.. μέχρι  εδώ όλα  καλά ..
Στη διάρκεια της ημέρας,,γράφω  την συνταγή και φτάνω στο σημείο που πρέπει να ανεβάσω τις  φωτογραφίε,ψάχνω το αρχείο με τις  φωτογραφίες  ..εδώ  οι  φωτογραφίες  εκεί .. οι  φωτογραφίες πουθενά οι φωτογραφίες ...
 Έβαλαν το χεράκι  τους  οι μικρές  και  μάλλον η  μικρή  πήρε και μετέφερε  το αρχείο  χωρίς να το καταλάβει   .....
Πριν μέρες έψαχνα κάτι στα αρχεία μου .. και τσουπ να  το αρχείο με τις  χαμένες  φωτογραφίες. έτσι  λοιπόν  κατάφερα  και τελείωσα την  συνταγή και σας  την παρουσιάζω με λίγη καθυστέρηση..
Κοπιάστε   λοιπόν   

ΥΛΙΚΑ :

ΥΛΙΚΑ (20-30 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος):


- 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ  αλεύρι T55
- 125  γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 20  γρ αμύγδαλα τριμμένα σε  σκόνη   
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σκόνη

- 1 κουταλιά σούπας σκόνη κακάο  ακόμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

 Στο κάδο  του  μίξερ    ή με   ένα  σύρμα  χτυπάμε  το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε  το αλεύρι  , τη  ζάχαρη  και το αυγό  και  συνεχίζουμε   το   χτύπημα .. για  2-4  λεπτά ακόμα  .

  • Κόβουμε τη ζύμη σε 3 μέρη:
- Στο μισό της ζύμης (περίπου 250 γρ ) στο  οποίο έχουμε  προσθέσει και  τα αμύγδαλα 20 γρ   τη σκεπάζουμε   με  μια  μεμβράνη και  την βάζουμε  στο ψυγείο για 30 λεπτά   (αυτή είναι η κίτρινη πάστα)
- Ένα μέρος ακόμη  της ζύμης (περίπου 140 γρ ) στην οποία θα προσθέσουμε  ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, και την βάζουμε  στο  ψυγείο  για 30 λεπτά (αυτό είναι το ανοιχτό καφέ πάστα)
- Ένα μέρος ακόμη της  ζύμης (περίπου 140 γρ ), στην οποία θα προσθέσουμε  μια κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη . και την  βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά (αυτό είναι το σκούρο καφέ πάστα)
  •  Κόβουμε την  καφέ ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια και το σχήμα σε μπαστουνάκια  μήκος περίπου 20 έως 22 cm, και  τα  βάζουμε  στο  ψυγείο για  15-20 λεπτά
  •  Κόβουμε και την πιο σκούρο καφέ ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια και τα  ανοίγουμε   φύλλο με  τον πλάστη  όπως   φαίνεται  στις  παραπάνω  φωτογραφίες  ίσιο  με  τα  μπαστουνάκια  της παραπάνω  ζύμης ,και τυλίγουμε τα μπαστουνάκια  της  πιο   ανοιχτής   ζύμης σε  ρολό όπως   φαίνεται  στις  φωτογραφίες  παραπάνω     
  • Ανοίγουμε   την  κίτρινη ζύμη  σε  φύλλο 22 χ 50   και κόβουμε σε 6 ορθογώνια περίπου 8χ 20 έως 22 εκατοστά,όσα  και  τα  μπαστουνάκια  της  με τις  σκούρες  ζύμης  . Τυλίγουμε  στο  φύλλο της  ανοιχτής  ζύμης  τα  μπαστουνάκια  με  τις  σκούρες  ζύμες , και  τα  κάνουμε  ρολά .  'όπως  φαίνεται  στις φωτογραφίες  παρακάτω .
    Στοιβάζουμε τα μπαστουνάκια  και  τους   δίνουμε  το σχήμα  ενός  σαλαμιού ,και  τα σφίγγουμε  έτσι ώστε  να αποφύγουμε   τα  κενά('όπως  φαίνονται   στα δικά μου ..εγώ  βιαζόμουνα ,και  ξέχασα  να  κλείσω  τα  κενά ) και  βάζουμε  την ζύμη  στο  ψυγείο και  για καλύτερα στην κατάψυξή για  30  λεπτά να   παγώσει  καλά  η  ζύμη   ώστε  να  μας  βοηθήσει  στο  κόψιμο
  • Προθερμάνουμε   το φούρνο στους 180 ° CΚόβουμε την ζύμη -σαλάμι  σε  φέτες περίπου 1 cm σε διάμετρο.Τοποθετούμε   τα ρολλάκια  -μπισκοτάκια  σε ένα  ταψί   που  έχουμε βάλει λαδόκολλα
  • Ψήνουμε   για 12-15 λεπτά, παρακολουθώντας προσεκτικά (από την άκρη του μπισκότου θα πρέπει μόνο καφέ)
  • Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν 
  • Αυτά τα cookies μπορούμε  να τα  διατηρήσουμε τέλεια για   αρκετές ημέρες σε ένα αεροστεγές δοχείο





Πηγή

Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: