Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

 
ΥΛΙΚΑ
  • 2-3 κεφάλια σκόρδα
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • λίγο ξερή ρίγανη
  • λίγο ξερό θυμάρι
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  •  Βάζουμε τα κεφάλια  σκόρδου  σε ένα μπολ  με  νερό και τα αφήνω εκεί  2-3 ώρες ,αυτό θα  βοηθήσει να καθαρίσουμε  πιο εύκολα  το σκόρδο   .
  •  Καθαρίζουμε  τις σκελίδες σκόρδου και τις αφήνουμε ολόκληρες. Τις βάζουμε σε καθαρό αποστειρωμένο βάζο. Προσθέτουμε τα αρωματικά ξεραμμένα φυτά και γεμίζουμε  με ελαιόλαδο μέχρι επάνω. Διατηρούμε στο ψυγείο έως και τρεις μήνες.
  • Εκτός από τις σκελίδες που θα χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά που χρειαζόμαστε, μπορούμε  να παίρνουμε  και ένα μέρος του αρωματισμένου ελαιόλαδου, για τις συνταγές μας που θέλουμε  το σκόρδο μας  να έχει μικρότερη ένταση  και  σε  σαλάτες, αλλά φυσικά  μην  ξεχνάμε να  συμπληρώνουμε φρέσκο στο βαζάκι. Τέλος, μπορούμε  να προσθέσουμε  στο βαζάκι  κόκκους πιπεριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: