Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Ετοιμάζουμε την μια ημέρα  τα  ψωμάκια  μας  και την επόμενη  τα  ετοιμάζουμε γεμίζοντας  τα  με  υλικά  της αρεσκείας  μας .  .
Σερβίρτε τα  στην οικογένεια  σας ..σαν πρωινό,μεσημεριανό  ή και βραδυνό  .
Είναι  μια  υπέροχη   ιδέα για  παιδικό  πάρτυ .   




ΥΛΙΚΑ :
Ψωμάκια στρογγυλά για burger όποιο εσείς  θέλετε . Εγώ  σας έχω 2  υπέροχες  συνταγές από  ψωμάκια   εδώ   
 και   εδώ.
Τριμμένο τυρί
4 φέτες  γαλοπύλα  ή ότι  άλλο ζαμπόν θέλετε ακόμα και μπέικον
4 Αυγά
Μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι  και  λίγο μαιντανό
Αν   θέλουμε   μπορύμε να  ετοιμάσουμε  και αυτη  την γέμιση.εδώ   , ότι μας αρέσει ..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  1. Ανοίγουμε  τα ψωμάκια, κόβοντας  τα  και   κάνοντας τ πάνω μέρος του ψωμιού σαν καπάκι. 
  2. Αφαιρούμε  την ψίχα από μέσα, με  ένα  κοφτερό μαχαίρι  κόβοντας  γύρω  -γύρο  το  περίγραμμα  του  ψωμίου μας.το  βγάζουμε  με  προσοχή  .... και καλή  μας  όρεξη με  μια  φέτα  γαλοπόυλα και  τυράκι ....
  3. Τοποθετούμε  μέσα  στο  αυλάκι  που κάναμε   λίγο τυράκι  και λίγο πάπρικα,  και  1 φέτα  γαλοπούλα   που την κόψαμε στην μέση  και καλύπτουμε όλο  το ψωμί  μας  ώστε  να μην ποτίσει  αυγό  το ψωμάκι μας που θα ρίξουμε  πιο μετά.
  4. Σπάμε  τώρα μέσα στο ψωμάκι, ένα αυγό. 
  5. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ή άλλα μυρωδικά. 
  6. Αραδιάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω τα ψωμάκια σας, κλείνούμε  τα καπάκια και τυλίγουμε με το  αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12- 15 -18    λεπτά  προσοχή  όμως πρέπει να έχουμε  το  νου μας  να μην μας  ψηθεί πολύ το αυγό ή μας   είναι  ακόμα  άψητο . Ο χρόνος  ψησίματος  θέλει λίγο προσοχή .
  8.  Βγάζουμε  από το  φούρνο  μας  και  ξετυλίγουμε   τα  ψωμάκια μας  από την  λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και  το  σερβίρουμε  αμέσως  . 
Την  ιδέα  την πήρα  από  εδώ 
και  πρόσθεσα  τα  υλικά  που μας αρέσουν .. εσείς  βάλτε  υλικά  της  δικής  σας αρεσκείας  









    Δεν υπάρχουν σχόλια: