Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

COOKIES ΑΜΥΓΔΑΛΟ





ΥΛΙΚΑ:

230 γρ αλεύρι
80 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
110 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό 
60 γρ πούδρα αμύγδαλου εδώ η πούδρα _αλεύρι αμυγδάλου
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ 
1  πρέζα αλάτι
10 γρ μπέικιν πάουντερ 
1 βανίλια 
Αμυγδαλα ολοκληρα ωμά ή ψημένα χωρίς  αλάτι καθαρισμένα και με φλούδα
Ζάχαρη άχνη  για το τέλος 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με μια πρέζα αλάτι και μπέικιν πάουντερ 
  • Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη ζάχαρη, το ασπράδι και το κονιάκ!
  • Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη και λεία. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε περισσότερο, όσο περισσότερο μείνει στο κρύο περιβάλλον,τόσο το καλύτερο. 
  • Από την παγωμένη ζύμη (είναι πολύ εύκολο να τη δουλέψουμε ),κόβουμε και μοιράζουμε την ζύμη σε 35  γρ.και κάνουμε με τα χέρια μας κορδόνια 30 εκατ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, κόβουμε στην μέση,σχηματίζουμε με την ζύμη το σχήμα που φαίνεται στις φωτογραφίες,το αμύγδαλο,δηλαδή διπλώνουμε το κορδόνι και εκεί που ενώνεται τσιμπάμε με τα δάχτυλά μας. Προσθέτουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο. 
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα μας  σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί αντικολλητικό.
  • Ψήνουμε στα 180 γρ σε προθερμασμένο φούρνο με αερόθερμο για 8-10 λεπτά . Αφήνουμε πάνω  σε σχάρα να κρυώσουν και πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη άχνη. 
Την  ιδέα της συνταγής την πήρα από εδώ
Απολαμβάνουμε 😀 😋😋.



  • Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούργιες συνταγές μου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: