Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

BICOLOR ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



  • Αγαπώ να φτιάχνω ζυμαράκι σοκολατένιο, αλλά και στα κοριτσάκια μου να το απολαμβάνουν .
    Ολο το καλοκαίρι το έφτιαχνα και συνόδευε τον καφέ μας στην παραλία μετά το μπάνιο μας .
    Πάμε να την φτιάξουμε:



ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ αλεύρι αλεύρι για  τσουρέκια  ίσως και 2-3 κουταλιές ακόμα ανάλογα το αλεύρι
  • 80_100 γρ ζάχαρη ή 4 κουταλιές σούπας  γεμάτες ζάχαρη 
  • 9 γρ αλάτι
  • 2 αυγά μεγάλα 
  • 1 ασπράδι  
  • 70 γρ βούτυρο
  • 200 ml ζεστό γάλα
  • 25 γρ μαγιά ή 7-9 γρ ξερή μαγιά 
  • 1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι 
  • ξύσμα από πορτοκάλι 
  • 2_3 κουταλιές κοφτές κακάο άγλυκο
  • 1 κρόκο με 2-3 κουταλιές γάλα για το τέλος  
  • 30 γρ βούτυρο παγωμένο  για το τέλος
  • 2_3 γρ κακουλέ 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και την διαλύουμε με ένα κουτάλι της σούπας χλιαρό γάλα  (προσέξτε να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά )
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του προσθέστε τη μαγιά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη,τα 
  • αυγά ,το αλάτι και το ζεστό  γάλα σταδιακά. 
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη , μοιράζουμε την ζύμη στην μέση και προσθέτουμε το κακάο και μια κουταλιά γάλα και ζυμώνουνε  μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο στην ζύμη μας  που κολλάει  ελαφρά στα  χέρια μας αφήνουμε να διπλασιαστεί,για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος μακριά από κρύα ρεύματα αέρα (ιδανικά σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 40 ° και μετά το αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο. 
    • Εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασευαστή όπως πάντα
    •  Βάζουμε τις ζύμες μας άσπρη και σοκολατένια  σε πάγκο εργασίας ελαφρά αλευρωμένο,και΄με λίγο λαδάκι στα χέρια μας την χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια των 15-20 γρ  βγαίνουν 28-30 τεμάχια και  τα ανοίγουμε σε μικρές πιτουλες 
    • Τις γεμίζουμε με μια κουταλιά παγωμένη μερέντα  και τα κλείνουμε σε μικρές μπάλιτσες όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30-45 λεπτά .
    • Αφού ξεκουραστούν με ένα πινέλο διαλύουμε και τον κρόκο με 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα ή νερό και αλείφουμε με  ένα πινέλο 
      • Και ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C για 25-30 λεπτά.
    • Aφού ψηθούν  λιώνουμε 50 γρ  βούτυρο και  με  ένα  πινέλο  περνάμε  τις  μπουκίτσες  μας  με  λίγο  βούτυρο και στην συνέχεια πασπαλίζουμε  με  καστανή  ή άσπρη  ζάχαρη.                  




Μείνετε συντονισμένοι.................
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά . 
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  
 Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: