Οι κούπες_ μεζουρες δοσομετρητές που χρησιμοποιώ όταν ετοιμάζω τις συνταγές
Όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα λάδι καλαμποκέλαιο
320 γρ (2 κούπες και 1/3 κούπας ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 ml κεφίρ (1 κούπα)σε θερμοκρασία δωματίου ή γάλα.
1 κούπα ζάχαρη (250 γρ )
3 αυγά μέτρια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και χυμό από μισό πορτοκάλι 🍊
1 βανίλια
1 κούπα καρύδια τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου , το ξύσμα,τις βανιλίνες και το χυμό πορτοκαλιού να ασπρίσουν .Προσθέτουμε και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι στερεά υλικά και σταδιακά το κεφίρ σε δύο δόσης ανακατεύουμε με μια μαριζ
- Σε ένα καθαρό μπολ ετοιμάζουμε το κακάο την ζάχαρη και το γάλα και το αναμιγνύουμε με το 1/3 της ζύμης .
- Αδειάζουμε το μισό άσπρο μίγμα στη φόρμα στην συνέχεια πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια στην συνέχεια το μείγμα σοκολάτας και ξανά πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα και ξανά πάλι άσπρο μείγμα και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα για 50’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε 20-30΄. Το ξεφορμάρουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρυώσει
- Για τη σοκολάτα
- 30 ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας (15 g) ζάχαρη
- Πολλές φορές θα βάλω αντί την παραπάνω σοκολάτα ,τρούφα σοκολάτα ή σταγόνες κουβερτούρας ..που πρώτα τις αλευρώνω και μετά θα τις προσθέτω στο μίγμα .
Στολίστε με άχνη ζάχαρη η σοκολάτα
Για τη σοκολάτα :
3 κουταλιές της σούπας κοφτές (20 γρ) σκόνη κακάο
30 ml γάλα από το γάλα των υλικών που έχουμε παραπάνω.
1 κουταλιά της σούπας (15 g) ζάχαρη
Πολλές φορές θα βάλω αντί την παραπάνω σοκολάτα ,τρούφα σοκολάτα ή σταγόνες κουβερτούρας ..που πρώτα θα τις αλευρώσω και μετά θα τις προσθέσω στο μείγμα .
Μέχρι την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου