Ναι φτάνουμε σε λίγο τους 3.000.000 επισκέπτες στο blog μας ευχαριστούμε πολύ για να την αγάπη σας !! ..Γιορτάζουμε ...και έφτιαξα ένα κέικ αγαπημένο τον κοριτσιών μου .. Σοκολαυενιο ,αυτο το κέικ είναι απόλαυση για τον ουρανίσκο μας ,μαλακό και αφράτο εύκολο και πολυ νόστιμο. Εύκολο και γρήγορο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
230 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά μέτρια
270 γρ ζάχαρη (1 κούπα και 1/3 )
100 ml κεφίρ ή γάλα
100 ml νερό χλιαρό
50 ml καφέ υγρό, έβαλα νες ή εσπρεσο ή γαλλικό.
90 ml καλαμποκέλαιο
40 γρ κακάο άγλυκο
60 γρ φουντούκια τριμμένα .
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ γεμάτα (20 γρ)
5 γρ σόδα
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανελα (προαιρετικά)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 22 εκατ ή και ένα πυρέξ στρόγγυλο 22_24 εκατ
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και την σοδα .
- Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ,να ασπρίσουν, να γίνουν κρεμώδες,προσθέτουμε το κεφιρ ή γαλα ,το ξύσμα, τις βανιλίνες και το καλαμποκέλαιο .
- Ρίχνουμε και τα στερεά υλικά ,το αλεύρι με το μπέικιν,το κακάο και σταδιακά προσθέτουμε και το νερό και τον καφέ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ίσα ίσα να απορροφήσει το αλεύρι
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα πασπαλίζουμε με τα φουντουκια που αφήσαμε και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα για 40’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του
- Βγάζουμε το κέικ απο το φούρνο και περιμένουμε λίγο να κρυώσει και στην συνεχεια το γυριζουμε να πόδα σε μια πιατέλα και το γλασαρουμε αφου πρώτα έχουμε λιώσει την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.?απολαμβάνουμε να υπέροχο και σοκολατένιο κέικ υγρό και πολυ νόστιμο.
- Αυτό το κέικ μπορεί να γίνει βάση για μια σοκολατένια τουρτα που θα την γεμίσουμε με κρέμα ή noutela ,ή άλλες κρέμες.
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου