ΓΕΜΙΣΗ
ΥΛΙΚΑ:
2 πράσα το λευκό μέρος μόνο
3 κρεμμύδια μεγάλα
1 στήθος μεγάλο από κοτόπουλο ή και ένα ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς τα κοκάλα και την πέτσα
Αλάτι - πιπέρι
¼ κούπας λάδι
2-3 αυγά χτυπημένα
1 ποτήρι νερό
200γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα η κεφαλοτύρι Ελασσωνας
Η γέμιση είναι για μια κανονική πίτα σε ταψί κουζίνας για τα κοτοπιτάκια βάλτε την μισή την υπόλοιπη την αποθηκεύετε στην κατάψυξη αλλά όμως χωρίς να προσθέσετε τα αυγά …..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ φαρίνα αλεύρι ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Λίγο αλάτι
200 ml λάδι καλαμποκέλαιο
1 αυγό ολόκληρο διαλυμένο με λίγο νερό
Και σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καλή επιτυχία
1 στήθος μεγάλο από κοτόπουλο ή και ένα ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς τα κοκάλα και την πέτσα
Αλάτι - πιπέρι
¼ κούπας λάδι
2-3 αυγά χτυπημένα
1 ποτήρι νερό
200γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα η κεφαλοτύρι Ελασσωνας
Η γέμιση είναι για μια κανονική πίτα σε ταψί κουζίνας για τα κοτοπιτάκια βάλτε την μισή την υπόλοιπη την αποθηκεύετε στην κατάψυξη αλλά όμως χωρίς να προσθέσετε τα αυγά …..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα πράσα σε κομματάκια.Τα αχνίζουμε σε λίγο νεράκι και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα το λαδί να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε και τα πράσα και τα κρεμμυδάκια
- Στη συνεχεία προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το νεράκι και σιγοβράζουμε να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με το λαδάκι ..
- Όταν κρυώσει κόβουμε κομμάτια το κοτόπουλο και προσθέτουμε και τα χτυπημένα ελαφρώς αυγά και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα η κεφαλοτύρι!
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ φαρίνα αλεύρι ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Λίγο αλάτι
200 ml λάδι καλαμποκέλαιο
1 αυγό ολόκληρο διαλυμένο με λίγο νερό
Και σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Όλα μαζί τα υλικά τα βάζουμε σε ένα μπολ ή στον κάδο του αρτοπαρασκευαστήκαι τα ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια την αφήνουμε κανά μισάωρο με μια ώρα στο ψυγείο ..
- Την χωρίζουμε σε 10 μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο ..όχι πολύ λεπτό και το χωρίζουμε με το μαχαίρι σε 4 σημεία
- Βάζουμε στη μέση μια μεγάλη κουταλιά από την γέμιση που ετοιμάσαμε και κλείνουμε τα φύλλα όπως στη φωτογραφία
- Όταν τελειώσουμε όλη την ζύμη τα βάζουμε σε πυρέξ η ταψί με λαδόκολλα .Τα αλείφουμε με το αυγό μας και το σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30-35 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας
Καλή επιτυχία
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές