Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ MUFFINS






Duble σοκολατιένια muffins για  τους λάτρεις της σοκολάτας με .. Αν αγαπάτε την σοκολάτα  ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ..

ΥΛΙΚΑ:
3/4  κούπας αλεύρι για όλες τις  χρήσεις (110 γρ )
70   γρ αλεύρι αμυγδάλου ή φουντουκιού 
2   κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½   κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κούπας κέφιρ ( 180 ml )
1/2 κούπας  ζάχαρη (90-100 γρ )
25   γρ κακάο 
1 αυγό μέτριο
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά)
1 βανίλια- ζάχαρη 
80 γρ  βούτυρο *
50 γρ σοκολάτα λιωμένη κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος  σε μπέν μαρί
 Σταγόνες κουβερτούρα σοκολάτας  για το τέλος 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω .
    • Βουτυρώνουμε φόρμες muffinsή βάζουμε  έτοιμες θήκες για  muffins ή ετοιμάζουμε σπιτικές δικές μας δείτε εδώ πως κατασκευάζουμε θήκες σπιτικές
      • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε και το αλάτι και το κακάο και το αλεύρι αμυγδάλου.και την σόδα 
      • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε  με το σύρμα τη ζάχαρη με το λιωμένο κρύο βούτυρο,να ασπρίσει, στην συνέχεια προσθέτουμε με το κεφίρ ,το αυγό σε θερμοκρασία  δωματίου,το ξύσμα,την βανίλια.
      • Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι στερεά υλικά και ανακατεύουμε με  μια μαρίζ .
      • Προσθέτουμε και την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί ..το μίγμα μας θα είναι αρκετά πηχτό 
      • Αδειάζουμε το μείγμα στις φόρμες και πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας. Η συνταγή βγάζει 8 myffins  
      • Και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 12-15  λεπτά 
      * Σήμερα εγώ το έκανα σήμερα με μισό καλαμποκέλαιο και μισό βούτυρο , δεν είχα την ποσότητα που έπρεπε ..έκανα διπλή δόση για μια σε μας  φτάνει ....είναι υπέροχα, σοκολατένια και δεν σταματάμε να τα απολαμβάνουμε ... Φτιάξτε τα το αλευρι των ξηρών καρπών  κάνει την διαφορά σε αυτά τα myffins  
      Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε αλεύρι την ποσότητα του αλεύρου των ξηρών καρπών 
      Και γάλα στην ποσότητα του κεφίρ ..θα έχουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα και έτσι ...



           Καλή χρονιά σε όλους  με υγεία -αγάπη -ευτυχία 
       Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .    
      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές .

      Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

      ΔΙΠΛΟΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ COOKIES ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ





      Εγώ έβαλα μίση ποσότητα κουβερτούρα σταγόνες σοκολάτας και την άλλη μισή σταγόνες άσπρης σοκολάτας ..εσείς  βάλτε ότι θέλετε !!
      Αν αγαπάτε την σοκολάτα και φυσικά τα μπισκότα όπως εμείς ..σας έχω το καλύτερο μείγμα για διπλοσοκολατένια cookies λαστιχωτά ,τραγανά και ταυτόχρονα αρωματικά.και πολύ λαχταριστά ! 
      ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΑ .. Χωρίς να νοιάζεστε για τις θερμίδες ..Χριστούγεννα είναι .. μέρες γιορτινές ..όλοι θα  φάμε παραπάνω . 
      Εγώ έβαλα μίση ποσότητα κουβερτούρα σταγόνες σοκολάτας και την άλλη μισή σταγόνες άσπρης σοκολάτας ..εσείς  βάλτε ότι θέλετε !!
      ΥΛΙΚΑ :
      230  γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις περίπου 
      100 γρ αμύγδαλα ή φουντούκια τριμμένα ελαφρά στο μπλέντερ
      100 γρ σοκολάτα γάλακτος 
      120 γρ σταγόνες κουβερτούρας 
      Μια πρέζα αλάτι
      30 γρ κακάο σκόνη 
      90 γρ ζάχαρη κρυσταλλική    
      90 γρ ζάχαρη καστανή. (εγώ σε σύνολο βαζω 150 γρ και στα δύο είδη τα θέλουμε πιο αγλυκα )
      100 γρ βούτυρο ανάλατο
      2 μέτρια  αυγά
      1 κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ   

      1  κουταλάκι σόδα φαγητού
      1 βανίλια
      Αμύγδαλα ή φουντούκια για το τέλος κομμένα στο μπλέντερ 
          
      ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
      • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω στην εστία της κουζίνας στο 3 (με μέτρηση από το 1-9) και προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος να λιώσει ώστε να έχουμε ένα σοκολατένιο βουτυράτο μείγμα .
      • Στη συνέχεια χτυπάμε με το αβγουλοδάρτη τη ζάχαρη και τα αυγά να λιώσει η ζάχαρη, την βανίλια μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα, προσθέτουμε και το παραπάνω σοκολατένιο μείγμα και το  ανακατεύουμε.
      • Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ,την σόδα ,το αλάτι , το κακάο, τα κοσκινίσουμε κοσκινίζουμε  και στη συνέχεια τα προσθέτουμε και σταδιακά στην παραπάνω κρέμα βουτύρου.
      • Προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας σοκολάτας και τα αμύγδαλα ή φουντούκια. Ανακατεύουμε   τα κομμάτια σοκολάτας με ένα  μαρίζ, θα  έχουμε ένα  σοκολατένιο μείγμα που θα κολλάει στα χέρια μας 
      • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψηγείο για 30-40 λεπτά 
      • Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 180 ° C...
      • Βγάζουμε το σοκολατένιο μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι του παγωτού και παίρνουμε κομμάτια 30-35 γρ, τα πλάθουμε με τα χεριά μας μπαλίτσες και  τα βουτάμε  μέσα στους ξηρούς καρπούς ,και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα  με  απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και ψήνουμε για  15 λεπτά  στους 160 βαθμούς 
      • Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά , δεν τα αγγίζουμε καθόλου τα αφήνουμε να κρυώσουν  και θα  σφίξουν όσο πρέπει .
      Εγώ έβαλα μίση ποσότητα κουβερτούρα σταγόνες σοκολάτας και την άλλη μισή σταγόνες άσπρης σοκολάτας ..εσείς  βάλτε ότι θέλετε !!








                                                        Καλή χρονιά σε όλους  με υγεία -αγάπη -ευτυχία 
       Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .    
      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές .


      Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

      ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ









      Να 'μαστε πάλι εδώ  με ζυμαράκια  και  τον καινούργιο  χρόνο  Ας ευχηθούμε και πάλι ευτυχισμένο το νέο έτος ...

      Μια  συνταγή που αγαπάμε πάρα  πολύ ..κουλούρι με ταχίνι ...αυτή την φορά δεν έφτιαξα ατομικά  κουλούρια αλλά  μια  μεγάλη κουλούρα .. Ένα από τα  χριστουγεννιάτικα  πρωινά  δεν είχαμε  ψωμάκι να  φάμε και οι μικρές  ήθελαν  ζεστό  κουλούρι για  το πρωινό τους ..ετοίμασα και  εγώ διπλή δόση για  να  έχουμε και για  το μεσημεριανό μας  ...  Δοκιμάστε να  φάτε ζεστή φασολάδα  με τραγανό ζεστό κουλούρι και ελιές ...Εμείς πάντως  τρελαινόμαστε...Δεν θα  σας δείξω τα  κουλούρια  γιατί δεν  πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες..φαγώθηκαν  ζεστά  αλλά  την κουλούρα ... τραγανή και μαζί αφράτη...Η συνταγή είναι από Κουλούρια με ταχίνι


      ΥΛΙΚΑ:

      200 ml νερό χλιαρό 
      150 ml γάλα χλιαρό (εγώ έβαλα κεφίρ 100 ml  σε θερμοκρασία δωματίου και 50 ml γάλα )
      1 αυγό  μέτριο  (το δικό  μου  ήταν μεγάλο )
      30 ml ελαιόλαδο
      50 γρ ζάχαρη καστανή και 30 γρ ιμβερτοζάχαρη ή 80-90 γρ ζάχαρη 
      8 γρ αλάτι
      1κουταλιά της σούπας ξύδι 
      25 γρ μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά 
      650-700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  ανάλογα  το αλεύρι και το μέγεθος  του αυγού 
      20 γρ ταχίνι.
      Σουσάμι και πετιμέζι ή ζαχαρόνερο για το τέλος  

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

      • Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
      • Αφήνουμε  να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 20 λεπτά  περίπου
      •  Προσθέτουμε  το λάδι ,το ταχίνι. το αυγό το αλάτι, το ξύδι και το  αλεύρι και ζυμώνουμε  πολύ καλά την ζύμη μας. Αφήνουμε   σκεπασμένη για 30-40 λεπτά. 
      • Εγώ  την  ζύμωσα  στον αρτοπαρασκευαστή και  εκεί  την άφησα  να  φουσκώσει.
      • Αφήνουμε για 40 -45 λεπτά  περίπου να  φουσκώσουν .
      • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την ζύμη μας των 80 -100 γρ ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε  τα κουλουράκια μας και σχηματίζουμε τα στρογγυλά κουλούρια μας,τα βουτάμε  σε νερό  με πετιμέζι  ή  λίγη  ζάχαρη, και μετά σε σουσάμι.
      • Αν θέλουμε  να κάνουμε κουλούρα. μοιράζουμε την ζύμη μας  σε 10 κομμάτια ισόποσα και ανοίγουμε κορδόνια το καθένα και ανά δύο τα  κάνουμε σπίρα όπως φαίνεται στις  φωτογραφίες παρακάτω ..τα βουτάμε  σε νερό  με πετιμέζι  ή  λίγη  ζάχαρη, και μετά σε σουσάμι.και τα  τοποθετούμε στο ταψί ..
      • Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς  για 20  λεπτά  περίπου σε προθερμασμένο φούρνο  να πάρουν  χρώμα. 
      • Βάζουμε στο  φούρνο  ένα μικρό  πυρέξ ταψάκι  με  νερό κάτω από  το  ταψί μας, αυτό  θα βοηθήσει  να γίνουν  τραγανά και  μαλακά μαζί .
      • Μπορούμε  να τα   γεμίσουμε   με   τυράκια , σταφίδες ,σταγόνες  σοκολάτας  .




         


                                                                                               Καλή χρονιά
       Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .    

      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές


      Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

      ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2020


      Αγαπημένοι φίλοι!
      Ευχόμαι  η νέα χρονιά να φέρει υγεία, αγάπη,, αισιοδοξία και πάνω απ’ όλα ελπίδα για  τον καθένα  ξεχωριστά !
      Ελπίδα ότι ο νέος χρόνος θα σβήσει τα άσχημα, και στην θέση  του θα φέρει καλές και ευτυχισμένες στιγμές και  θα φέρει πολλά χαμόγελα σε όλους μας !
      Καλή  , ευλογημένη και  ευτυχισμένη χρονιά!



      Θα είμαστε και πάλι κοντά σας μετά τα Φώτα, με πολλά πολλά πλάθω ζυμαράκια .

      H συνταγή για  όσους  θέλουν να  φτιάξουν  αυτά  τα  υπέροχα  μπισκοτάκια βουτύρου ..θα  τα  βρείτε ΕΔΩ   












                                              ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ- ᾹΓΑΠΗ  -ΕΥΛΟΓΙΑ 

      Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

      Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

      ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΑΛΜΥΡΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ









      Κουλούρα της Thomaei έτσι την ονόμασε μερικά χρόνια πριν όταν την έφτιαξα για πρώτη φορά  η μικρή μου κόρη.Είναι μια από τις πρώτες συνταγές που έχω ετοιμάσει στην κουζίνα μου για το κολατσιό των κοριτσιών μου, νηπιαγωγείο τότε η μεγάλη μου .
      Ψάχνοντας στις συνταγές μου την ανακάλυψα και την ετοίμασα ξανά και  σας την παρουσιάζω  Ζύμη brioche-ελληνικά ζύμη τσουρεκιού αρμυρή... της λείπει μόνο η ζάχαρη και τα αρώματα,γεμάτη ίνες.
      Ετοιμάστε για το χριστουγεννιάτικο πρωινό της οικογένειας σας,για το απογευματινό σας τσάι με τις φίλες σας. Μην φοβηθείτε προσθέστε μπόλικα υλικά στην γέμιση και θα έχετε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα 
      Ένα αρμυρό τσουρέκι με  ίνες σαν το  κανονικό .. εμείς   το  ετοιμάζουμε για  βασιλόπιτα και το  τρώνε  τα  παιδάκια τις  παρέας  μας  κάθε  χρόνο, προσθέτω και το φλουρί και  τα  παιδάκια  αλλά  και οι μεγάλοι  το απολαμβάνουμε 
      ΥΛΙΚΑ:
      • 500 γρ αλεύρι αλεύρι για  τσουρέκια  και 2-3 κουταλιές ακόμα  ανάλογα  το αλεύρι μας 
      • 35 γρ ζάχαρη  ή 3 κουταλιές σούπας όχι γεμάτες ζάχαρη
      • 9 γρ αλάτι
      • 2 αυγά μέτρια 
      • 1 ασπράδι 
      • 60 γρ βούτυρο  ή μισό λάδι και μισό βούτυρο 
      • 180 ml ζεστό γάλα  (εγώ έβαλα 90 ml γάλα και 90 ml κεφίρ .αν δεν θέλετε  το κεφίρ βάλτε γιαούρτι αραιωμένο με γάλα ).
      • 25 γρ μαγιά ή 1φακελάκι ξερή μαγιά
      • 250 γρ ζαμπόν γαλοπούλας κομμένο σε καρεδάκια
      • 250 γρ τυρί τύπου goudaσε καρεδάκια
      • 100 γρ μοτσαρέλα  τριμμένη 
      • 1-2 λουκάνικα χοτ ντογκ κομμένο σε καρεδάκια
      • Ελιές 
      • Λίγη πάπρικα  
      • Λίγο μαύρο πιπέρι 
      • 1 κρόκο και λίγο γάλα  για το τέλος
      • σουσάμι και λιναρόσπορο για το τέλος 
      ΕΚΤΕΛΕΣΗ  :
      •  Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και την
        διαλύουμε με ένα κουτάλι της σούπας χλιαρό γάλα  (προσέχουμε να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά ).
      • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του,
        προσθέστε τη μαγιά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη,τα
        αυγά  το αλάτι και το ζεστό  γάλα σταδιακά.
      • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη που να  κολλάει ελαφρά στα χέρια μας ,αφήνουμε να διπλασιαστεί, για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος μακριά από κρύα ρεύματα αέρα 
        • (ιδανικά σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 40 ° και μετά το αφήνουμε
          μέσα στο ζεστό φούρνο.
        • Εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασευαστή όπως πάντα είναι το  δεύτερο μου χέρι πια  και δεν ζυμώνω στα χέρια πλέον .
        •  Βάζουμε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας ελαφρά αλευρωμένο ή λαδωμένο μοιράζουμε την σε 13 ισόποσα κομμάτια την 75 γρ και ένα ακόμα των 50 γρ και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστούν και στην συνέχεια  τα ανοίγουμε σε πιτούλες όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες 
        • Πασπαλίζουμε με ότι γέμιση θέλουμε! (εγώ έβαλα τυριά κίτρινα,
          ζαμπόν γαλοπούλα ότι είχε το ψυγείο μας σήμερα)
        • Κλείνουμε το φύλλο και με το πιρούνι το σφραγίζουμε  αφού πρώτα έχουμε  βουρτσίσει την ζύμη με λίγο νεράκι... συνεχίζουμε μέχρι νε τελειώσει  η ζύμη μας .
        • Σε ένα ταψί που έχουμε  βάλει λαδόκολλα τοποθετούμε τα  κομμάτια  σε σχήμα τριαντάφυλλου όπως φαίνεται στις  παρακάτω φωτογραφίες .
        • Αφήνουμε την ζύμη μας  να ξεκουραστεί για 20 λεπτά 
        • Με ένα πινέλο διαλύουμε και τον κρόκο με 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα ή νερό και περνάμε το τριαντάφυλλο  μας.Πασπαλίζουμε με  λίγο σουσάμι και λιναρόσπορο 
        • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C για 30 λεπτά και  αν  πάρει χρώμα  το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμα  20 λεπτά . Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρετε κομμένο σε φέτες.


      Ζύμη  brioche - ελληνικό τσουρεκιού αρμυρό  της λείπει μόνο  η ζάχαρη και τα αρώματα ,γεμάτη ίνες ΥΠΕΡΟΧΗ !!  Την συνταγή την  βρήκα σε ιταλικό σάιτ ..πριν χρόνια και δεν έχω κρατήσει το όνομα του.






                                                    ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ ᾹΓΑΠΗ 

      Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές