Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ







ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
1/3 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
3 και  1/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 Βανίλια
3 κουταλιές σούπας κονιάκ
10 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού μαρμελάδα της  αρεσκείας  σας ( εγώ  έβαλα  μαρμελάδα  βανίλια  με  εσπεριδοειδή)
1/3 φλιτζανιού τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα  ή καρύδια  ΤΡΙΜΜΕΝΑ
ΚΑΙ  ΛΙΓΟ ΜΑΧΛΕΠΙ  ΚΑΙ  ΚΑΚΟΥΛΕ  (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ) ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ  ΑΡΩΜΑ  ΣΤΗΝ ΠΑΣΤΑ  ΦΛΩΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Τα ζυμώνουμε, για να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο και στρώνουμε το ένα κομμάτι σε λαδωμένο ταψάκι νουμερο . 28-30
Παίρνουμε κομμάτια από το άλλο ζυμάρι, πλάθουμε κορδόνια πάχους ενός δακτύλου και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω στην άκρη του φύλλου.

Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο την μαρμελάδα και τη στρώνουμε, έτσι που να έχει παντού το ίδιο πάχους, πασπαλίζουμε  με τους  ξηρούς   καρπούς  .

Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια πάχους δακτύλου και τα τοποθετούμε πάνω στην μαρμελάδα δημιουργοντας  πλεγμα , έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.  ή  με  διάφορα  κουπάτ  κάνουμε  σχέδια .

Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο  180 βαθμους  για 30-40 λεπτά.  πανω και κατω   και μετα  5 λεπτα   μονο  κατω αντισταση  για  να   ψηθει  πιο καλα  στο   κατω μερος  της  η παστα  φλωρα μας
Όταν κρυώσει τελείως, την κόβουμε σε κομμάτια.

 ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ  ΒΑΝΊΛΙΕΣ  ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ




Και  καλή   μας όρεξη ! 

Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .    



Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: