Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Οι ετοιμασίες  για  τα Χριστούγεννα  σχεδόν  έχουν   φτάσει  στο  τέλος  τους . Σήμερα  θα  φτιάξουμε   σοκολατένια   ραγισμένα  μπισκότα   για  το καφεδάκι μας  , το  τσάι μας , το γάλα μας. Η  γεύση  τους   υπέροχη   τραγανά  έξω  και  μέσα  μαλακά  σαν   να  τρώτε  brownie σοκολάτας, Τα  αποθηκεύουμε   σε  ένα  καλά  κλεισμένο   κουτί  για  μπισκότα για   7-9   ήμερες   Πάμε  να  τα  φτιάξουμε  παρέα 





ΥΛΙΚΑ

175 γρ μαύρη σοκολάτα
60 γρ  βούτυρο 
175  γρ αλεύρι  για  όλες τις χρήσεις  ανάλογα  το μέγεθος  των αυγών  (εγώ   έβαλα  λίγο  παραπάνω  σχεδόν   220γρ  τα αυγά  μου ήταν  μεγάλα )
1/2 φακελάκι   μπέικιν  πάουντερ
1 βανίλια
1  πρέζα αλάτι
2 αυγά  μέτρια
100 γρ καστανή ζάχαρη
125  γρ τριμμένα καρύδια
60 γρ  ζάχαρη άχνη για το τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Λιώνουμε   τη σοκολάτα σε   μπεν μαρί   μαζί  με το  βούτυρο. Αφήνουμε  να  κρυώσει  το σοκολατένιο  μείγμα .Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Κοσκινίζουμε  μία-δύο  φορές .Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ δύο αυγά και την καστανή κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το  κρύο  μείγμα σοκολάτας-βουτύρου . Ανακατεύουμε  συνέχεια   προσθέτουμε τα τριμμένα  καρύδια, στη συνέχεια, το   μείγμα   με το αλεύρι  Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ ,θέλουμε  μείγμα  γίνει  ομοιογενείς. Αφήνουμε το  μείγμα σκεπασμένο  στο ψυγείο για  2 ώρες 


  • Μοιράζουμε   την ζύμη σε  ίσα  κομμάτια  25-30 γρ  το  καθένα ,τα  πλάθουμε, σε  μπαλάκια ,,σαν τρουφάκια  και  τα  περνάμε μέσα   (ρολάρουμε)  από  ένα  μπολ  που έχουμε  κοσκινίσει  ζάχαρη άχνη και  τα  τοποθετούμε σε  ταψί με λαδόκολλα  με κενό μεταξύ  τους  σε αποστάσεις 4-5 cm από το άλλο. 
  • Και  τα  ψήνουμε  σε προθερμασμένο  φούρνο  στους 160-170  βαθμούς, ανάλογα  το  φούρνο μας  για 9-10  λεπτά θα είναι  αρκετά  μαλακά και όταν κρυώσουν, θα σταθεροποιηθούν  και  θα είναι  τραγανά  από  έξω  και  μαλακά  από  μέσα    

  •  Όταν  τα  βγάλουμε  από το  φούρνο  θα είναι  αρκετά  μαλακά- απαλά. Όταν  τα  μεταφέρουμε  σε  σχάρα  και  κρυώσουν  θα  σκληρύνουν και  θα   είναι   έξω τραγανά  και  μέσα  μαλακά  .
  •   Βγαίνουν  σχεδόν  30  κομμάτια .


Πηγή: Bon Appetit    εδώ
Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
 

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: