Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΡΟΥΝΤΟΛΦ

Εδώ και καιρό  έβαλα στο μάτι  την  ζύμη  βουτύρου από  το  μπλόγκ  της  φίλης  Margarita Lafazanidoy ,το  syntagesapospiti.blogspot.gr  εδώ 
Αποφάσισα  να την  ετοιμάσω για  χριστουγεννιάτικα  μπισκοτάκια ..
Πάμε να τα φτιάξουμε αυτά  τα  υπέροχα  ρουντολφάκιααα ....πήρα  το σχέδιο από εδώ 
 Πάμε να τα φτιάξουμε  παρέα  με  τα  παιδάκια μας ...



ΥΛΙΚΑ :
500γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
6 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες η 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι  ζάχαρη - βανίλια  με  άρωμα  πορτοκάλι  η  λεμόνι
1 μπέικιν  πάουντερ
λίγο αλάτι


ΓΙΑ  ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

1 φλιτζάνι  άχνη
βούτυρο 30g, κομμένο σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
1-2 κουταλιές της σούπας νερό
χρωστικό τζελ  μαύρο τροφίμων
Κόκκινο κουφέτα  m&amm's chocolate
κορνέ και μύτη 
ή σοκολάτα  λιωμένη σε  μπεν μαρί  που  έβαλα  εγώ
και ROYAL  ICING που θα  βρούμε εδώ 
και  οδοντογλυφίδα για  το σχέδιο 









ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Χτυπάμε το βούτυρο που  το έχουμε  κόψει σε  κυβάκια  με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα,  προσθέτουμε τα αυγά,τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα την τυλίγουμε  με μεμβράνη και την βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο,  (αυτό γίνετε για να σφίξει το βούτυρο και να ανοίγει καλύτερα το φύλλο και  να   μην  απλώσουν  στο  ψήσιμο  ).
 
 

  • Πάνω σε ένα  κομμάτι λαδόκολλα  βάζουμε  την ζύμη  μας  και  με  μια ακόμα  λαδόκολλα  και  τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε πάχος 5-7 mm, κόβουμε με κου πατ ή  κύκλο 7 εκατ , τα  τοποθετούμε  στο ταψί με λαδόκολλα με κενό ανάμεσα τους,  
  • Τοποθετούμε το ταψί  στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) για 10 λεπτά - αν η ζύμη μπει  σε κρύο περιβάλλον θα βοηθήσει τα μπισκότα να κρατήσουν το  ωραίο στρογγυλό σχήμα τους, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω και κάτω για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν λίγο.Δεν απομακρυνόμαστε  από το φούρνο γιατί υπάρχει περίπτωση  να  τα  ψήσουμε  περισσότερο  και δεν  το θέλουμε .
  • Φτιάχνουμε  το σχέδιο Ρούντολφ και  τα αφήνουμε σε   κρύο περιβάλλον να  παγώσει  η σοκολάτα
 

 

 
Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
 

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: