Άλλη μια ζύμη για πίτσα με γιαούρτι και μέλι φτιάξαμε σήμερα.
Έχω δοκιμάσει Ζύμη για πίτσα με ανθρακούχο νερό που για μένα την θεωρώ την πιο υπέροχη. Αλλά και άλλες πολλές συνταγές. Δεν μένω ποτέ σε μια συνταγή μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργιες συνταγές ..
Πάμε να δούμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ..
ΥΛΙΚΑ:
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά ,την διαλύουμε με το χλιαρό νερό και προσθέτουμε 3_4 κουταλιές αλεύρι (προσέχουμε να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά ).
- Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή προσθέτουμε τη φουσκωμενη μαγιά και το γιαούρτι και το λάδι προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ,το αλάτι και το μέλι .
- Αν το ζυμώσουμε με τα χέρια μας σε ένα μπόλ προσθέτουμε το αλεύρι το κοσκινισμένο, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο του και προσθέτουμε τη φουσκωμενη μαγιά και το γιαούρτι και το λάδι,το αλάτι .
- Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη,την βάζουμε σε ένα μπολ λαδομένο με λίγο καλαμποκελαιο αφήνουμε να διπλασιαστεί,για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος ζεστό μακριά από κρύα ρεύματα αέρα σκεπασμένη .
- Αφού φουσκώσει η ζύμη μας τη βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και μοιράζουμε την ζύμη στα 2 ή 3 κομμάτια και προχωράμε στην κατασκευή της πίτσας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου