Η Τραχανόπιτα της γιαγιάς μου μπορεί να γίνει και με αυτόν τον τρόπο, θα βρούμε την συνταγή Εδω.
ΥΛΙΚΑ:
3 φύλλα χειροποίητα Εδώ η συνταγή για το φύλλο
2 αυγά
1/4 κούπα λάδι
2 κούπες τυρί φέτα τριμμένη με τα χέρια (εγώ βάζω παραπάνω ποσότητα μας αρέσει η φέτα και βάζω πολλές φορές και ότι άλλο τυρί τριμμένο σκληρό και αρμυρό έχω στο ψυγείο μου)
Αλάτι και λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τον τραχανά σε μια κατσαρόλα με το νερό και το γάλα, να ζεσταθούν και να αρχίσει να μαλακώνει ο τραχανος.(η δική μου κουζίνα έχει από 1_9 ..το βάζω στο 3. (αν ο τραχανάς είναι φρέσκος φουσκώνει γρήγορα,αν όμως είναι περσινός θέλει πιο πολύ χρόνο και προσθέτω και λίγο βραστό καυτό νεράκι μισό ποτήρι )
- Μεταφέρουμε τον φουσκωμένο μας τραχανά σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει λίγο,αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα του τραχανά προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα ή αν είναι πολύ νερουλό προσθέτουμε λίγο αλεύρι1-2 κουταλιές να κρυώσει .
- Ρίχνουμε 3_4 κουταλιές λάδι τα χτυπημένα αυγά,το αλάτι,ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυράκι μας,το πιπέρι μας,την φέτα μας τριμμένη και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με το κουτάλι .
- Προθεραίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς .
- Ετοιμάζουμε τα φύλλα μας .. 3 τεμάχια μεγάλυτερα από την διάμετρο του ταψιού μας
- Σε ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τα 2 πρώτα φύλλα λαδωμένα,πασπαλίζουμε με τυρί φέτα και στην συνέχεια προσθέτουμε ένα ακόμη φύλλο προσθέτουμε τον χυλό με τον τραχανά και το τυρί πασπαλίζουμε πάλι με τυρί φέτα ,γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν σε κόθρο και λαδώνουμε και βρέχουμε με λίγο νερό τον κόθρο ...Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ένα αυγό με 4 κουταλιές γάλα και βρέχουμε την πίτα από πάνω
- Ψήνουμε για 45 λεπτά να πάρει χρώμα και μια κρούστα η πιτούλα μας.Όσο ψήνετε βρέχουμε με λίγο νερό και λάδι τον κόθρο μας άλλη μια φορά
- Τα υλικά είναι για ταψί 34_36 εκατ .
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου