Ένα υπέροχο γλυκό για τις γιορτές των Χριστουγέννων και όχι μόνο ...με ένα υπέροχο σχέδιο ..είχαμε φτιάξει πριν καιρό Αχιβάδες Μπακλαβά και Αχιβάδες γαλακτομπούρεκο σήμερα πρόσθεσα την κρέμα τυρί που είχα στο ψυγείο μας από τα ρολά κανέλας που έφτιαξα ... περισσέψει και την πρόσθεσα στο γλυκό μας ...υπέροχη γεύση αρμυρού με γλυκού ..δοκιμάστε το αν σας αρέσει αυτός ο συνδιασμός 🤤🤤🤤Μπορουμε να βάλουμε οποίο ξηροκαρπο θέλουμε είτε φιστίκια, ειτε αμύγδαλα,ειτε καρύδια ...έχω δοκιμάσει και τις τρεις επιλογές.
100 γρ βούτυρο,λιωμένο ή μισό λάδι και μισό βούτυρο
10 γεμάτες κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης,χοντροκομμένα
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και μανταρινιού
ΣΙΡΟΠΙ :
2-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 βανίλια
φλούδα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι,(1κουταλιά της σούπας)
2 κουταλιές μέλι
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ :
φιστίκια. Αιγίνης χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το χυμό λεμονιού,βράζουμε για 7-8 λεπτά και το διατηρούμε ζεστό
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ, φιστίκια,ζάχαρη,κανέλα και ξύσμα πορτοκάλι 🍊 λεμόνι 🍋 και μανταρίνι
- Σε ένα άλλο μπολ την κρέμα τυρί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνουν μια κρέμα.
- Παίρνουμε τα φύλλα αν θέλουμε να έχουμε μικρά μπακλαβαδάκια τα κόβουμε στην μέση και όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες προσθέτουμε μια κουταλιά από τα φιστίκια Αιγίνης και μια κουταλιά τυρί κρέμα και φτιάχνουμε το παρακάτω σχέδιο,βάζουμε τις αχιβάδες-μπακλαβαδάκια σε τετράγωνο πυρέξ (30 εκ.)
- Αν τα θέλουμε πιο μεγάλα τα τυλίγουμε μεγάλα ..
- Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε,το κρατάμε ζεστό όχι καυτό και το ρίχνουμε επάνω στον μπακλαβά μας με μια κουτάλα και ραντίζουμε με νερό
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας για 15 λεπτά και μειώνουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 20-25 λεπτά έως αποκτήσει χρυσό σκούρο χρώμα .
- Αφαιρούμε τον μπακλαβά αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι μας που έχουμε ετοιμάσει ενώ ψηνόταν ο μπακλαβάς μας
- Σερβίρουμε με φιστίκι Αιγίνης τριμμένο ..
- Καλή απόλαυση .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου