ΡΙΖΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ!
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!
Είμαστε πάλι εδώ μετά από καιρό με μια συνταγή καθαρά της περιοχής μας, της Θεσσαλίας .Μιας κι όλοι λένε ότι η Θεσσαλία έχει την πρωτιά στις πίτες 💗
Μια συνταγή της αγαπητής φίλης στο Fb.. Βάνα Ντελή
Σε ευχαριστώ πολύ φίλη μου για την συνταγή που μου έδωσες απλόχερα
Ειναι μια αγαπημένη πίτα της Θεσσαλίας,και φυσικά του δικής μου περιοχής, μια πίτα ολο γευση !
Νόστιμη, αφράτη ,μυρωδάτη μια συνταγή με υπέροχες παιδικές αναμνήσεις ,μια συνταγή που την έφτιαχνε και η μαμά μου με τις θείες μου και μου φέρνει πολλές παιδικές αναμνήσεις ..... χωρίς όμως την προσθήκη της σταφίδας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 φύλλα χειροποίητα
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χλιαρό νερό όσο πάρει
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγες σταγόνες ξύδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύριω πρώτα και προσθέτουμε σε ένα μπολ το νερό και το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά ...ανακατεύουμε με μια μαρίζ ..Ζυμώνουμε για 3_5 λεπτά έτσι ώστε να έχουμε μια υπέροχη εύπλαστη ζύμη και απαλή ζύμη και στην συνέχεια μοιράζουμε σε ισόποσα κομμάτια την ζύμη πλάθουμε μπαλίτσες τις αλευρώνουμε και σκεπάζουμε μεμβράνη και με ένα καθαρό πανί.
Αφήνουμε μισή ώρα και μετά ανοίγουμε τα φύλλα!
Για το άνοιγμα φύλλων θα χρειαστούμε έξτρα αλεύρι με νισεστέ (μισό-μισό).
Εν τω μεταξύ έχουμε ήδη έτοιμη τη γέμιση
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :
1 1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1 1/2 καρύδια
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού γεμάτο κανέλλα
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το ρύζι καλά με νερό καθαρο.Βράζουμ το ρύζι σε νερό που έχουμε προσθέσει αλάτι . Ξεπλένουμε σε μια τρυπητή κατσαρόλα ,στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ καθαρό
Ρίχνουμε σε ένα μπολ μισή κούπα ελαιόλαδο, τις σταφίδες που τις έχουμε πρώτα μουλιασει σε την ζανερό και στραγγισμένες και τη μισή κανέλλα!
Λαδώνουμε ένα ταψί στρογγυλό μεγάλο βάζουμε τα πρώτα 2 φύλλα κάτω και ρίχνουμε τα μίγματα εναλλάξ
Φύλλο λαδωμένο μίγμα ρυζιού
Φύλλο λαδωμένο μίγμα καρυδιού
Σκεπάζουμε στο τέλος με 2 φύλλα
(Για το λάδωμα φύλλων βάζουμε μισό ελαιόλαδο,μισό καλαμποκέλαιο.)
- Χαράζουμε την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε στους 170 μια ώρα περίπου!
στο Fb.. Βάνα Ντελή
Μείνετε συντονισμένοι.................
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου