Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΤΣΕΠΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ


 ΤΣΕΠΑΚΙΑ  ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ   για  το πρωινό  στο  σχολείο  των  παιδιών  μας ..



 

ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ  αλεύρι για όλες  της  χρήσεις 
  • 200-250 γρ  ολικής  άλεσης
  • 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή 
  • 10 γρ μέλι
  • 280-300 ml  γάλα
  • 20 γρ φρέσκια μαγιά ή 7 γρ ξηρή μαγιά
  • 40 γρ βούτυρο
  • 10 γρ αλάτι 
  • σκορδόλαδο (προαιρετικά )  ή 
  • λαδάκι σκέτο  για το άλειμμα στην μέση  του   φύλλου  .
  • λίγη ρίγανη (προαιρετικά )
  • σουσάμι

EKTEΛΕΣΗ

Λόγω έλλειψης χρόνου, έκανα τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή  και  αυτή τη φορά.. λοιπόν  πάμε  να  τα  φτιάξουμε παρέα ......
  •  Έβαλα στο κάδο το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ,την μαγιά, το  αλάτι ,τη ζάχαρη, το μέλι, το αλεύρι και στη συνέχεια έβαλα  το πρόγραμμα  ζύμης,  και σε μια ώρα και 30 λεπτά είχα  μια πολύ μαλακή ζύμη και εύπλαστη 
  • Αν το κάνετε με  το χέρι η  διαδικασία έχει ως εξής:
  • Τρίβουμε  τη μαγιά με το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με 150  γρ  . Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με  το  αλάτι και ζυμώνουμε.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο.
  •  Σκεπάζουμε με πετσέτα  και αφήνουμε  να  φουσκώσει  η  ζύμη για 30-45 λεπτά .
  •  Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπάλες περίπου 100 γραμμάρια το καθένα.
  •  Τα βάζουμε σε ταψί  με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους.
  • Βάζουμε σε ένα  μπολάκι  μια  κουταλιά λάδι και  λίγο  νερό, και με ένα πινέλο περνάμε  τα ψωμάκια  μας και  τα πασπαλίζουμε με σουσάμι
  •  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.  
  • Αφήνουμε να  κρυώσουν  και  τα  τοποθετούμε  σε  σακουλάκια τροφίμων ..και στην  κατάψυξη ..και όταν  τα  χρειαζόμαστε  τα  βγάζουμε  και  τα  αφήνουμε  να  έρθουν  σε  θερμοκρασία  δωματίου ..και  τα  γεμίζουμε  με  υλικά  της  αρεσκείας  μας  και τα  ψήνουμε  για  λίγο στην  τοστιέρα .. και  καλή  μας όρεξη !!
Αυτή η  ζύμη είναι  η αγαπημένη  μας και  την  φτιάχνω  στρόγγυλα  ψωμάκια   για   χάμπουργκερ  εδώ και αυτή  την  φορά  την έκανα  τσεπάκια  - σαντουιτσάκια  για  τα  παιδιά  στο  σχολείο  .. κόβουμε την  ζύμη σε  μικρά  κομμάτια  των  50-70   γρ  και τα ανοίγουμε  σε πιτούλες με τον  πλάστη .......αν και εσείς  θέλετε  να  τα φτιάξετε  όπως  εγώ  ακολουθήστε  το παρακάτω  άλμπουμ από  τις  φωτογραφίες  εγώ έβαλα  .. και  φτιάξτε  τα για  το πρωινό των  παιδιών στο σχολείο και  γεμίστε  τα  με  ότι  θέλουν  τα παιδάκια  σας.. εγώ  αυτή  την  φορά  έβαλα  κίτρινο  τυρί  και  γαλοπούλα  και  ντομάτα  και αγγουράκι ..




Απολαύστε το!


Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!




Δεν υπάρχουν σχόλια: