Φέτος αποφάσισαμε με τις κόρες μου να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικη κάλτσα κέικ και στόλισμα από ζαχαρόπαστα αυτή την φορά ...όχι όμως ζυμαρένια όπως έφτιαξα πριν χρόνια με τα κοριτσάκια μου Χριστουγεννιάτικη σοκολατένια κάλτσα
Πάμε να την φτιάξουμε....απλά εύκολα και με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας ..αν δεν έχετε ζαχαρόπαστα την την βάζετε βάλτε μόνο ζάχαρη άχνη ...
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μέτρια.
250 ml κεφίρ ή γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
100 ml λάδι καλαμποκέλαιο
2 βανίλιες
50 γρ κακάο
80 γρ αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα
2 κουταλάκια του γλυκού ή 1φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 του κουταλιού της σούπας αλάτι
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Ζαχαρόπαστα άσπρη για το στόλισμα και πράσινο με λίγη κόκκινη .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 22 εκατ ή και ένα πυρέξ τετράγωνο που το έβαλα εγώ 22 εκατ ή ταψί 26χ35
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ,να ασπρίσουν, να γίνουν κρεμώδες ,προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανιλίες και το καλαμποκέλαιο .
- Ρίχνουμε και τα στερεά υλικά ,το αλεύρι με το μπέικιν,το κακάο και σταδιακά προσθέτουμε και το κεφίρ,προσθέτουμε και τα ψιλόκομμενα αμύγδαλα (κρατάμε μερικά να πασπαλίζουμε από πανω πριν το βάλουμε στο φούρνο) και τις σταγόνες σοκολατας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ίσα ίσα να απορροφήσει το αλεύρι
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα που αφήσαμε(προαιρετικά ) και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα για 30 ’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του
- Βγάζουμε το κέικ απο το φούρνο και περιμένουμε λίγο να κρυώσει και στην συνέχεια το γυρίζουμε σε μια πιατέλα και απολαμβάνουν ένα υπέροχο και σοκολατένιο κέικ υγρό και πολυ νόστιμο.
- Και μόλις κρυώσει το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι δίνοντας του σχήμα χριστουγεννιάτικης κάλτσας και το στολίζουμε με άσπρη ζαχαρόπαστα κατά βούληση ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου