Αυτή την φορά η συνταγή που φιλοξενώ στο blog μου είναι από την αγαπημένη μου φίλη Άννα Καρασάββα ..την αγαπημένη μου Άννα από την Ρόδο ....Την γνωρίζω πολλά χρόνια... 12 τον αριθμό .. μέσα από το fb .. είμαι πολύ τυχερή που την γνώρισα,είναι ένας υπέροχος άνθρωπος ...καλόκαρδος και πολύ χαρούμενος άνθρωπος.Αλλά και μια υπέροχη μαγείρισσα που στην κουζίνα της φτιάχνει υπέροχα πράγματα ..εδέσματα με ζυμάρακια για την οικογένεια της . Ήθελα πολύ καιρό να σας την παρουσιάσω..ήρθε λοιπόν η στιγμή να πάμε στην κουζίνα της να δούμε πως τις ετοιμάζει ...οι φωτογραφίες είναι δικές της .... Σε ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου ....για όλα ..και πάνω από όλα που είσαι φίλη μου,νοιωθω πολύ τυχερή που είσαι φίλη μου ..και εύχομαι να έρθουμε κάποια στιγμή στο υπέροχο νησί σας ...
ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη για πίτες
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ίσως χρειαστεί περισσότερο ανάλογα το αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1-2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 και 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:
1 κιλό σπανάκι κομμένο
1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια...
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1-2 πράσα (προαιρετικά)
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Σιγά σιγά αρχίζουμε να ρίχνουμε και το νερό λίγο-λίγο και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα πιρούνι.
- Η ζύμη αρχίζει να μαζεύεται σαν μπάλα αλλά είναι ακόμη είναι πολύ ελαστική και κολλάει...αφήνουμε το πιρούνι...προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη να έχει ωραία κ μαλακιά υφή χωρίς να κολλάει στα χέρια...σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγη ώρα .
Για τη γέμιση
- Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι
- Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να μαραθούν καλά.Προσθέτουμε πιπέρι,λίγο αλάτι,κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φέτα που έχουμε τρίψει με τα χέρια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν γεμίσουμε τα πιτάκια μας .
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε ένα-ένα σε φυλλαράκι στρογγυλό,όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πιο πάνω
- Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε με τα δάχτυλα.Αφού τελειώσουμε με όλες τις πίτες τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι...
- Αν θέλουμε μπορούμε να τις ψήσουμε και στο φούρνο αφού τις αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο πρώτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου