Μέρες τώρα ήθελα να κάνω το υπέροχο γαλακτομπούρεκο ρολά της φίλης Ζάμπια που θα το βρούμε εδώ
Αποφάσισα να το φτιάξω σήμερα και αντί για ρολά φυσικά το έφτιαξα με τι άλλο ...με το σχέδιο από τις αγαπημένες μου αχιβάδες ..όπως θα δείτε το Μπακλαβάς Αχιβάδες και τα Κολοκυθοπιτακια Αχιβάδες και τα Αχιβάδες Τυροπιτάκια
αγαπήμενες μαμαδίστικες συνταγές με το υπέροχο σχέδιο .
Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν παρέα με όλα τα βήματα ένα -ένα ..
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ φύλλο κρούστας
770 ml γάλα πλήρες
110 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
3 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από λεμόνι
30γρ. βούτυρο για την κρέμα
200 γρ βούτυρο γάλακτος για τα φύλλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
630 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
1 φλούδα λεμονιού
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΡΕΜΑ :
ΣΙΡΟΠΙ :
Αποφάσισα να το φτιάξω σήμερα και αντί για ρολά φυσικά το έφτιαξα με τι άλλο ...με το σχέδιο από τις αγαπημένες μου αχιβάδες ..όπως θα δείτε το Μπακλαβάς Αχιβάδες και τα Κολοκυθοπιτακια Αχιβάδες και τα Αχιβάδες Τυροπιτάκια
αγαπήμενες μαμαδίστικες συνταγές με το υπέροχο σχέδιο .
Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν παρέα με όλα τα βήματα ένα -ένα ..
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ φύλλο κρούστας
770 ml γάλα πλήρες
110 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
3 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από λεμόνι
30γρ. βούτυρο για την κρέμα
200 γρ βούτυρο γάλακτος για τα φύλλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
630 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
1 φλούδα λεμονιού
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΡΕΜΑ :
- Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε το σιμιγδάλικαι το κόρν φλάουρ,και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια μέχρι να πάρει μία βράση και να αρχίσει πήξει.
- Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια τα προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας καλά μέχρι να πήξουν τα υλικά να γίνουν κρέμα.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφού κρυώσει λίγο , το ξύσμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο να μην πήξει πολύ όμως ,θα ψηθεί κιόλας με τα φύλλα
- Την κρέμα την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας όμως τακτικά για να μην κάνει κρούστα.και την σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα .
ΣΙΡΟΠΙ :
- Βράζουμε το σιρόπι μας λίγο, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 7-8΄ακόμη, θέλουμε να δέσει καλά για να μην μαλακώσουν τα φύλλα μας και να μείνουν τραγανά.
- Σύμφωνα με τις παραπάνω φωτογραφίες βουτυρώνουμε με ένα πινέλο καλά το ολόκληρο φύλλο και ετοιμάζουμε τις αχιβάδες γαλατομπούρεκα και βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά από την κρέμα μας που έχει κρυώσει,κλείνουμε και φυσικά προσέχουμε να κλείσουμε καλά την κρέμα να μην χυθεί όσο θα ψήνονται και τα τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί 28 εκατ,το ένα δίπλα στο άλ , με την ένωση προς τα κάτω
- Μόλις τελειώσουμε με όλα τα φύλλα ,τα βουτυρώνουμε ξανά όλα τα κομμάτια από πάνω και ενδιάμεσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας , Αφήνουμε να κρυώσουν και να απορροφήσουν το σιρόπι
Και καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου