Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υπέροχη γιορτινή σαλάτα..... πατατοσαλάτα  ..η αγαπημένη μας με απλά υλικά .
 Την συνταγή την έχω  από  το 1992  μου την  έδωσε η κυρία  Bέτα  ..  

 




ΥΛΙΚΑ:
 1 Κιλό  πατάτες  βρασμένες  με την φλούδα  τις καθαρίζουμε και μετά της  κόβουμε σε μικρά κομματάκια ή κομμένες και βρασμένες στον ατμομάγειρα
4 μεγάλα  καρότα  καθαρισμένα  κομμένα  σε μικρά  τετράγωνα  κυβάκια  ή  στον τρίφτη  του  κρεμμυδιού
λίγο μαϊντανό  ψιλοκομμένο 
1 μικρό  βαζάκι  μαγιονέζα
Αλάτι.....κατά  βούληση
Πιπέρι μαύρο ή άσπρο
2 κουταλιές σούπας  μουστάρδα
2 κουταλιές  λάδι 
2 μέτρια  κρεμμύδια κομμένα  σε φέτες
2-3 φρέσκες  κόκκινες  και  πράσινες  πιπεριές κομμένες  σε φέτες λεπτές

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΌ :
2 αυγά βρασμένα σφιχτά
2 πιπεριές  πράσινες  ψημένες στο  φούρνο
1-2 ντομάτες  κομμένες σε  ροδέλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αφού ετοιμάσουμε όλα  τα υλικά τα  βάζουμε  σε ένα  μπολ  τα  ανακατεύουμε μαζί  και  τα  αφήνουμε  καμία  ώρα  να σταθούν  στο ψυγείο  για  να ενωθούν  τα υλικά  μας  και  μετά  σερβίρουμε !!

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ :
Ψήνουμε  τις πιπεριές ,σε  φούρνο  τις  αφήνουμε  να κρυώσουν , τις  καθαρίζουμε και τις  κόβουμε  σε λωρίδες , έπειτα τις ραντίζουμε  με λίγο σκορδόλαδο ,ξύδι  και  λίγο  αλάτι ,
Σε  μια σαλατιέρα βάζουμε την  έτοιμη πατατοσαλάτα  και  της δίνουμε  επίπεδό  σχήμα ,τοποθετούμε  τις  ντομάτες  σε κύκλο  από  πάνω  τις  αλατοπιπερώνουμε,και  στην συνέχεια  στραγγίζουμε  τις  πιπεριές  από  τα  υγρά  τους  και τις τοποθετούμε πάνω από τις  ντομάτες .
Στην συνέχεια  καθαρίζουμε  τα  αυγά  και  τα  κόβουμε κάθετα στην  μέση  και μετά  ξανά  στην μέση,
Τα  τοποθετούμε πάνω  στην  πιπεριά  σαν  πέταλα  και  τους  κρόκους  από πάνω, λίγο  πιπέρι ..και έτοιμη ...

                                                                                   Και  καλή   σας  όρεξη  !     

                                                                              



                                                                                      Καλή  χρόνια και ευλογημένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: