ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού όχι γεμάτο αλάτι
- 6 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι ή τσίπουρο
- χλιαρό νερό όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ζυμώνουμε ρίχνοντας το χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη αφράτη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια .
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια - μπαλάκια ανάλογα πόσα φύλλα χρειαζόμαστε.
- Μετά κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας και τα λαδώνουμε με ελαφρύ λάδι τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο δίσκο και τα αφήνουμε για 40_50 λεπτά να ξεκουραστούν,σκεπασμένα με μια μεμβράνη λαδωμένη και καθαρή πετσέτα
- Μετά τα ανοίγουμε φύλλα ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε .
*Tο ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστη το βράδυ κατά τις 10 , το έβαλα σε σακούλα τροφίμων, το έκλεισα καλά αφού έβγαλα τον αέρα πρώτα. Το έβαλα στο ψυγείο το άφησα όλη την νύχτα εκεί και το πρωί ..το άφησα 30 λεπτά σχεδόν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .Το μοίρασα σε κομμάτια ισόποσα και τα λάδωσα με καλαμποκέλαιο , τα άφησα άλλο ένα 10 λέπτο να ξεκουραστούν ... Τα ανοιξα φύλλο με το πλάστη και έφτιαξα μια υπέροχη σπανακόπιτα με τραγανό και πεντανόστιμο φύλλο .
- Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά . Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδαFacebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.
2 σχόλια:
Τελειο!!!!!!!φυλλο.Μπραβο σας!!!!!
Καλησπέρα σας ! Σας ευχαριστώ πολύ !! Καλά Χριστούγεννα με υγείακσι πολύ αγάπη !!
Δημοσίευση σχολίου