Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΠΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΑΛΕΥΡΙΟΥ № [3]




ΥΛΙΚΑ:

1φλυτζάνια αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι για ψωμί  τύπου  Μ  
 1-1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι  ξερή   μαγιά  ή  25  γρ  νωπή μαγιά
1 φλιτζάνι  χλιαρό νερό
1/2 φλιτζάνι  χλιαρό  γάλα
1 κουταλάκι  του γλυκού   ζάχαρη
1 κουταλάκι  γλυκού του  μέλι 
5  κουταλιές της  σούπας  λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε   τα αλεύρια αφού  τα  έχουμε  κοσκινίσει   πρώτα ,  την  μαγιά,   το αλάτι και τη ζάχαρη , το μέλι ,στο  κάδο  του  αρτοπαρασκευαστή ,ζεσταίνουμε  χλιαρό  το γάλα μας .
  •  Προσθέτουμε   και το γάλα στο μείγμα αλευριού και  ζυμώνουμε  για 5 λεπτά, ή τα  ζυμώνουμε με το χέρι μας  μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
  • Σκεπάζουμε   με καθαρή  πλαστική σακούλα  και αφήνουμε   να ξεκουραστεί για δύο ώρες.
  • Αφού η ζύμη έχει ξεκουραστεί ,  αναποδογυρίζουμε   την ζύμη  σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας.    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια και τα δίνουμε σχήμα    μπαλίτσας. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε   το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Αφού έχει  ξεκουραστεί  η ζύμη μας  για 30 λεπτά, ανοίγουμε    τη ζύμη  περίπου 6 -7εκ  διάμετρο .  Δεν πρέπει να είναι υπερβολικά παχύ, και  πάχος 0,5-1 εκατ
  • Ψεκάζουμε  τη ζύμη με το νερό στην πάνω πλευρά (χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι σπρέι για αυτό ή να χρησιμοποιήσετε ένα  βουρτσάκι για   ζύμες  ).
  •   Τοποθετούμε   τη ζύμη πάνω στο  ταψί .Προθερμαίνουμε  το  φόυρνο  στους  180 βαθμούς  και ψήνουμε για 2  -1/2 έως 3 λεπτά, ή μέχρι να διογκωθεί και να  αρχίζουν   να σχηματίζονται  πανω  στις  πίτες  καφέ κηλίδες.
  •   Αλείβουμε   με το λιωμένο βούτυρο και καλύβουμε    σε  μια πλαστική σάκουλα  να κρατηθουν μαλακές  οι πίτες  μας .
  •   ΕΓΩ  ΤΗΣ  ΕΨΗΣΑ  ΣΕ  ΜΙΑ  ΑΝΤΙΚΟΛΗΤΙΚΗ  ΨΗΣΤΙΕΡΑ  ΜΕ  ΜΑΝΤΕΜΙ   ΠΟΥ  ΕΧΩ !!
  • ΑΚΌΜΑ ΜΠΟΡΕΊΤΕ  ΝΑ ΤΙΣ  ΨΗΣΕΤΕ ΚΑΙ  ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ  ΤΗΓΑΝΙ!





Δεν υπάρχουν σχόλια: