Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ


                                     ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

 

ΦΥΛΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι  για όλες της  χρήσεις
  • 1 κουταλιά γλυκού  όχι  γεμάτη  αλάτι
  • 6  κουταλιές  σούπας λάδι
  • 2  κουταλιές  σούπας  ξύδι
  • χλιαρό νερό όσο πάρει

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ζυμώνουμε ρίχνοντας το  χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη αφράτη μαλακιά που να μην κολλά στα χέρια.
  • Χωρίζουμε τη  ζύμη σε κομμάτια - μπαλάκια ανάλογα πόσα φύλλα χρειαζόμαστε
  • Μετά κάνουμε μπαλάκια, τα βάζουμε σε ένα σκεύος λαδωμένο και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν και τα ανοίγουμε μετά φύλλα ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε .

Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 200- 300 γρ ζάχαρης (ανάλογα   πόσο  ότi  τρώει  ο καθένα μας  )
  • 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  •  1-2  κουταλιές    λάδι για την  γέμιση 
  • κανέλα
  • 100 γρ φρυγανιά  ή  (μια  χούφτα   τραχανά   γλυκό  σταρένιο     λίγο    φουσκωμένο )
  • μισό  φλιτζάνι σταφίδες
  • βανίλια
  • λάδι  για το   ράντισμα  των  φύλλων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Τρίβουμε  την  κολοκύθα  στο Χονδρό τρίφτη ή την κόβουμε  μικρά  κομμάτια  και την  βράζουμε  λίγο να βγάλει τα ζουμιά  της , ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα τεμαχισμένα καρύδια και κανέλα.και την φρυγανιά και της  σταφίδες   και  αφήνουμε  να κρυώσει .
 
  • Ετοιμάζουμε  και την ζύμη  μας , την  ζυμώνουμε έτσι ώστε να  έχουμε  μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί  και στη συνέχεια  την διαιρούμαι σε μπάλες, όπως μεγάλου αυγού.
  • Κάθε μπάλα την  ανοίγουμε  σε  λεπτό φύλλο, το ραντίζουμε  καλά με λάδι και πασπαλίζουμε με γέμιση. και το τυλίγουμε σε ρολό. και μετά σε  σχήμα σαλιγκαριού. Ψήνουμε  μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρονται  πασπαλισμένα  με ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.



Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: